RR interlok vanize örgüler, çift plakalı interlok yuvarlak örme makinelerinde birbirinden renk numara ve hammadde gibi farklı iki ipliğin kullanılmasıyla elde edilen örgü çeşididir.
Bu örgünün temeli de diğer vanize örgülerde olduğu gibi iki ipliğin aynı anda ve aynı sistemde ilmek yapmasıdır. İpliklerin ön ve arka yüzde görünmeleri ise ipliklerin iplik kavuzlarından (mekikler) farklı noktalardan iğneye beslenmesi ile gerçekleşir.
Çift plaka yuvarlak örme makinelerinde sadece ilmek kullanılması ile oluşturulan interlok vanize örgü raporu, normal interlok örgüde olduğu gibi 2 silindir ve 2 kapak iğnesinden oluşur.
Örgü raporuna göre uzun ve kısa iğneler 1X1 pozisyonun da dizilerek tüm sistemlere ilmek çeliği takılır. Kullanılacak 2 farklı iplik kılavuzlarından geçirilerek mekiklere uygun farklı iki yerden iğnelere besleme yapılır. İğne dizimi yapılıp kilitler takıldıktan sonra makine yavaş pozisyonda çalıştırılarak kontrollerin yapılması için bir miktar kumaş üretilir. Üretim yapılırken makinede örgü raporunun doğru yapılıp yapılmadığı ve örme hatalarının olup olmadığı izlenir.
Üretilen numune kumaş makine üzerinden kesilerek alınır ve kumaş üzerinde iğne izi örgü raporu hatası olup olmadığı kontrol edilir. Daha sonra örülen kumaşın gramajının uygunlu kontrol edilerek düzenlemeler yapılır. Yapılan bu kontroller üretimin sorunsuz olarak gerçekleşmesi için olmazsa olmaz bir işletme kuralıdır.
Numune kontrolleri yapıldıktan sonra gerekli ayarlar düzeltilerek istenilen özellikte kumaş üretimine geçilir. Vanize örgülerin üretiminde ipliklerin kumaş üzerindeki görünümleri izlenmesi gerekmektedir.