Yuvarlak Örme-RR İnterlok Teksipike Örgüler
  • Yuvarlak Örme-RR İnterlok Teksipike Örgüler

     

    İnterlok teksipike ilmek, atlama ve askı elemanlarının birlikte kullanılması ile elde edilen örgülerdir. Bu örgülerle üretilen kumaşlar diğer interlok örgülü kumaşlara göre daha sıkı ve daha düz yüzeylidir. İnterlok teksipike örgüsünde önde ve arkada yapılan askı sistemlerinde daha gergin iplik ayarı yapılması gerekir. Teksipike örgülerin üretiminde makine iğne düzeni normal interlok düzeninde olmalıdır.

    İlmek, atlama ve askı elemanlarının birlikte kullanılması ile oluşturulan interlok teksipike örgü raporu 6 sistem ve 2 silindir, 2 kapak iğnesinden oluşur.

     

     

    0441corap

     

    Örgünün oluşumunda;

    1-5.sistemde silindir ve kapak uzun, iğneler ilmek,

    2-4.sistemde silindir ve kapak kısa, iğneler ilmek,

    3.sistem de silindir ve kapak uzun, iğneler askı,

    6.sistemde silindir ve kapak kısa, iğneler askı, kapak iğneleri atlama oluşturarak ile örgü raporu tamamlanır.

     

     

    0442corap

     

     

    İnterlok teksipike örgüsünde önde ve arkada yapılan askı sistemlerinde daha gergin iplik ayarı yapılması gerekir.

    İnterlok makinesinde bu kumaşın örülmesinde kumaş çekim ayarı makinenin dönüş hızına göre ayarlanacaktır.İstenilen kumaşın örülebilmesi için bir numune çıkartılması gerekmektedir. Kumaşın istenilen sıklıkta olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Numunenin örülmesi sırasında makinenin iğne platinlerinin zarar görmemesi için dikkatli olmak gerekir. Çünkü may ayarları, çekim ayarları, iplik besleme ayarları vb. ayarlar iyi yapılmazsa iğneler ve diğer makine organları zarar görebilir.

    Üretilen numunenin kontrolleri yapılmalıdır. İstenilen kumaş sıklığı da elde edildikten sonra üretime geçilebilir. Yapılan bu kontroller üretimin sorunsuz devam edebilmesi için zorunlu bir kontroldür.

    Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra kontrollü bir şekilde üretime devam edilmelidir. Üretim esnasında düzenli olarak kumaşın her iki yüzeyinin de kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca üretim devam ederken klimatik şartların anlık değişmesinden dolayı ürünlerde sapmalar meydana gelebilir. Bu sapmaları en aza indirmek ve üretimin kalitesini artırmak için ürünler günlük olarak kontrol edilmeli, hatalar ve sorunlar varsa hemen makineye müdahale ederek düzeltmeler yapılmalıdır

     

     

    Yazan %PM, %02 %884 %2016 %23:%Nis in Örme Okunma 5626 defa

Yuvarlak Örme-RR İnterlok Teksipike Örgüler

RR İnterlok Normal Örgü Üretimi :
 
İnterlok kumaş sadece çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, silindir ve kapak iğnelerinin birbirlerine dik ve karşılıklı bir şekilde yerleştirilmeleriyle elde edilen çift katlı örme kumaş çeşididir. İnterlok kumaşları enine yönde gerdirsek bile, iki yüzde de sadece sağ ilmikler görülür.
 
RR İnterlok Askılı Örgü Üretimi :
 
RR interlok askılı örgüler aynı sıra üzerinde ilmeğin yanı sıra, askı hareketinin de yardımı ile desen oluşturmaktır.
 
RR Arka Yatırımlı ( Atlamalı ) İnterlok Örgü Üretimi :
 
RR arka yatırmalı örgüler interlok yuvarlak örme makinelerinde bazı sistemlerde arka yani kapak iğnelerinin atlama yapmasıyla elde edilen örgülerdir. Bu sistem ile genel olarak ön yüzeyi kabarık olan kumaşlar elde edilmektedir.
 
RR İnterlok Astar Örgü Üretimi:
 
Astar örgüler kumaşta iki yüzeylerinin birbirinden renk ve iplik açısından farklı olmalarından dolayı astar örgü olarak tanımlanırlar
 
RR İnterlok Vanize Örgü Üretimi :
 
Çift plakalı interlok yuvarlak örme makinelerinde birbirinden renk numara ve hammadde gibi farklı iki ipliğin kullanılmasıyla elde edilen örgü çeşididir.
 
 
02intvanijpg
 
 
RR Punto Di Roma Interlok Örgü Üretimi :
 
Punto di roma örgüler ilmek ve atlamanın kullanılmasıyla elde edilen örgülerdir. Diğer ismi çelikli interlok olan bu örgülerin üretimi diğer interlok örgülerle aynıdır. Kumaşın arka yüzeyinde daha çok elastan gipe ipliği kullanılır
 
 
01rrpunint
 
 
RR İnterlok Hortum Örgü Üretimi :
 
İnterlok hortum örgülü kumaşların ön yüzeyinde enine yönde kabarık hortum şeklinde çıkıntılar mevcuttur. Kumaşın arka yüzeyi ise düz interlok örgü görünümündedir.
 
 
 
 
RR İnterlok Teksipike ( Radiyer ) Örgü Üretimi :
 
İnterlok teksipike ilmek, atlama ve askı elemanlarının birlikte kullanılması ile elde edilen örgülerdir. Bu örgülerle üretilen kumaşlar diğer interlok örgülü kumaşlara göre daha sıkı ve daha düz yüzeylidir.
 
RR İnterlok Jakarlı Örgü Üretimi :
 
İnterlok jakarlı örgülerin üretimi ribana jakarlı örgülerin üretimi ile benzer özellikler taşımaktadır. Kumaşın ön yüzeyinde desen oluşurken arka yüzeyinde kullanılan renkli iplikler karışık olarak yer almaktadır.
 
 
02interjak
 
 
RR İnterlok Rölyef Örgü Üretimi :Rölyef örgüler düz zemin özerinde kabartma yöntemiyle elde edilen örgülerdir. İnterlok makinelerinde de bu örgüler kapak iğnelerinin bazılarının askıya çıkması bazılarının da ilmek yapması ile yüzeyde dalgalı çıkıntılar oluşturur.
 
?< ?>